Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace

Semix staví novou halu. Chystá produkci na bázi klíčených obilovin a luštěnin

06.06.2018

V moderní hale budou vytvořeny prostory pro řízené klíčení obilovin a luštěnin. Nová výrobní zařízení s vyššími technickými a užitnými parametry umožní Semixu vyrábět polotovary a finální produkty z naklíčených semen a obilek. V těchto produktech budou uchovány všechny zdravotní benefity klíčení při současné prodloužené trvanlivosti výrobků. Semix tak obohatí trh o koncovým spotřebitelem žádané funkční potraviny a polotovary obsahující klíčené a upravené zrno obilovin, pseudoobilovin a luštěnin.

Speciálně technologicky upravené naklíčené obiloviny, pseudoobiloviny a luštěniny Semix nabídne zákazníkům v sušeném stavu. Jednak v podobě celých zrn a tedy svým vzhledem podobné vstupní surovině, jednak s viditelnými klíčky, nebo v podobě vloček a lupínků. Naklíčené suroviny a výrobky z nich použije nejen ve snídaňových cereáliích, ale také k obohacení a zatraktivnění pečiva a jiných potravin. Další variantu využití představují mleté produkty – mouky z naklíčeného sušeného materiálu s cennými funkčními vlastnostmi. Produkty budou nabízeny nejen jako vstupní suroviny ostatním výrobcům potravin, ale také jako finální produkty balené v moderních obalech konečnému spotřebiteli.

V případě klíčených obilovin, pseudoobilovin a luštěnin hovoří odborné lékařské studie o jasně definovaných zdravotních benefitech klíčeného zrna: Mají nižší podíl sacharidů a vyšší podíl bílkovin, jsou stravitelnější, obsahují vyšší koncentrace hodnotných nutrientů – proteinů, vlákniny, antioxidantů, vitamínů skupiny B, vitamínu C a folátů, nutrienty jsou lépe absorbovány a zlepšují hladinu cukru v krvi. Požitím potravin s klíčeným zrnem se hladina cukru v krvi rychleji dostává na normální hodnoty.

Semix může koncovým spotřebitelům garantovat i další významný zdravotní benefit - bezlepkovost výrobků vyrobených z ovsa. Řízeným naklíčením těchto zrnin a následným zpracováním jedinečnou výrobní technologií navýší hodnoty zdravotních benefitů a rozšíří jejich nutriční využití pro konečného spotřebitele.

Ústředním faktorem úspěchu projektu je dlouholetá mezioborová spolupráce Semixu s předními odborníky a Výzkumným ústavem rostlinné výroby v Praze. Projektový tým přetvořil myšlenky a nápady na nové nebo inovativní cereální produkty do podoby fungujících technologických linek, jedinečných výrobních postupů a následně neotřelých originálních produktů.

Název projektu: 

VÝSTAVBA VÝROBNÍ HALY A INSTALACE VÝROBNÍCH TECHNOLOGIÍ URČENÝCH PRO VÝVOJ NOVÝCH VÝROBKŮ NA BÁZI KLÍČENÝCH OBILOVIN, PSEUDOOBILOVIN A LUŠTĚNIN

Hlavní cíl: 

Cílem projektu je výstavba výrobní haly a následné technologické zvládnutí výrobního procesu naklíčení zrn, který navýší a uchová výživové hodnoty jinak běžně konzumovaných obilovin, pseudoobilovin a luštěnin ve  výsledných produktech určených i pro konečného zákazníka.

Společnost

  SEMIX PLUSO, spol. s r.o.

Rybníčky 338, 747 81 Otice

Česká republika

Kontakty

  Telefon: +420 553 759 980

   Mobil: +420 737 283 520

  FAX: +420 553 759 982

  E-mail: semix@semix.cz