Historie firmy

Společnost SEMIX PLUSO byla založena v roce 1995. Na trh jsme vstoupili jako výrobce směsí, náplní a přípravků pro pekaře a cukráře. Šíře sortimentu se postupně  rozrůstala dle požadavků zákazníků a již od roku 1997 se kromě pekařské a cukrářské výroby orientuje také na celozrnné cereální výrobky určené pro koncové zákazníky.

Základy pro vznik společnosti byly položeny na počátku 90. let 20. století. Problémy, které v té době přinášela pekařská a cukrářská výroba, přivedly tři čtyřicátníky k myšlence vytvořit společnost se zaměřením na výrobu pekařských a cukrářských směsí, náplní a přípravků pro zlepšení kvality chleba a pečiva, jaké do té doby český zákazník neznal. Vyrobené produkty se brzy osvědčily v řemeslném opavském Pekařství Sezam. Před pekařstvím se denně tvořily fronty a nově vznikající pekárny pátraly po směsích, ze kterých Sezam peče. Z jednotek tun namíchaných směsí se v Semixu staly desítky, stovky a tisíce. Úspěšnost prodeje u velkoodběratelů byla podnětem pro vytvoření výrobků specializujících se na konečného spotřebitele. Od roku 1997 distribuujeme naše směsi do maloobchodních řetězců. Začínali jsme výrobky z kynutého těsta, pokračovali pudingy, instantními knedlíky, bramborovými haluškami a dalšími výrobky.

V současnosti jsme tradičním výrobcem pekařských, cukrářských a mlékárenských směsí. Mnozí spotřebitelé ani netuší, že snídají pečivo s naší tvarohovou, ořechovou nebo makovou náplní, nebo že mléčné výrobky, které kupují svým dětem, jsou připraveny z našich premixů. Máme v portfoliu okolo sta vlastních originálních receptur pro mlékárenské provozy. Jedním z našich nejúspěšnějších produktů je Tvarogen®, který vyrábíme už 20 let. 

Nadšení, touha po kvalitě a zdravém jídle nás neustále inspiruje k dalším nápadům na rozšíření sortimentu. Jako dlouholetí výrobci celozrnných cereálií, pekařských směsí pro výrobu špičkového ječného pečiva, máku a celé řady zdravých produktů klademe důraz na zpracovávání zrnin tak, aby v nich byly v maximální míře zachovány všechny živiny a minerální látky. Pro svou filozofii a realizované kroky jsme byli již několikrát oceněni. Stali jsme se například Inovační firmou Moravskoslezského kraje pro rok 2013, naše produkty získaly ocenění na potravinářských soutěžích, jako je Zlatá Salima (2008, 2010, 2012), Chléb bez lepku a Čokoládový dort bez lepku byly vyznamenány Zvláštní cenou prezidenta Potravinářské komory za nejlepší inovativní potravinářský výrobek roku 2014 v kategorii Potraviny vhodné pro osoby s nesnášenlivostí lepku, v roce 2011 jsme s Müsli do ruky se zahradním ovocem získali ocenění jako Nejlepší novinka roku 2011 v soutěži Volba spotřebitelů na portálu Zdrave.cz atd. V červenci 2017 byly naše produkty Lněné semínko s kešu oříškem a dýní a Celozrnné lupínky ovesné s jablky a skořicí oceněny v soutěži Potravinářské komory ČR o nejlepší inovativní potravinářský výrobek v kategorii "Inovace", resp. "Reformulace roku".

Od roku 2004 jsme držiteli certifikátu BIO a od září 2012 mezinárodního certifikátu IFS (International Food Standard).

Jsme také významným zpracovatelem máku v České republice. Vlastníme unikátní know-how na zpracování máku, pšenice, ovsa, ječmene, pohanky, špaldy a lnu. Velký důraz klademe na výběr dodavatelů vstupních surovin, jejich kontrolu a kvalitu zpracování. Obdrželi jsme řadu certifikátů, jako například BRC, HACCP ad... Mnohokrát jsme byli oceněni v národních i mezinárodních soutěžích o inovativní potravinářský výrobek, pro některé své produkty jsme oprávněni používat značku národní kvality KLASA.

V současnosti zaměstnáváme okolo 200 pracovníků. Pobočky máme v Maďarsku, Polsku a na Slovensku, exportujeme do 40 zemí světa. V roce 2016 jsme poprvé překročili hranici půl miliardy CZK obratu.

Společnost

  SEMIX PLUSO, spol. s r.o.

Rybníčky 338, 747 81 Otice

Česká republika

Kontakty

  Telefon: +420 553 759 980

   Mobil: +420 737 283 520

  FAX: +420 553 759 982

  E-mail: semix@semix.cz