background

Staročeský žitný perník 540 g

PN0310400

Sypká směs na přípravu žitného perníku. Žitná mouka je původní staročeská surovina pro výrobu perníků. Nadýchaná nelepivá střída. Výborný objem. Perník vydrží dlouho vláčný. Rychlá a jednoduchá příprava. Směs je vhodná i na pečení tradičních perníčků. Všestranné využití - hotové těsto lze péci na plechu, v chlebíčkové formě nebo jako muffiny. 
Ke směsi doporučejeme koupit jednorázovou formu na pečení (na jednu směs potřebujete 3 ks formy):
https://www.zdravyzivot.com/forma-vanicka-hneda-s-potiskem-5-ks/

 

Koupit na e-shopu Chci produkt vyzkoušet

Složení: žitná mouka (52%), cukr, glukóza, perníkové koření, kukuřičný škrob, kypřící látky (E450, E500), karamel, kakaový prášek se sníženým obsahem tuku, emulgátor (E471), barviva (E160a). Výrobek může obsahovat stopy sóji, skořápkových plodů, vajec, mléka a sezamu.

Balení obsahuje:
540 g směsi na přípravu těsta
Karton: 6 ks
Skladování: Skladujte v suchu.
Minimální trvanlivost: 1 rok (je uvedena na obale)
Výrobce: SEMIX PLUSO, spol. s r.o., Rybníčky 338,  747 81 Otice, Česká republika

Návod k použití
Potřebujeme:
3 vejce
30 ml oleje
200 ml vody
Příprava:
1. Obsah sáčku se směsí na přípravu těsta vysypeme do mísy a přidáme vejce, odměřenou vodu a olej. Vše důkladně vyšleháme elektrickým šlehačem dohladka.
2. Těsto vylijeme na vymazaný, moukou vysypaný plech (30 x 40 cm) nebo do chlebíčkové formy cca 26 cm dlouhé a pečeme v předehřáté elektrické troubě asi 15 - 20 minut (30 - 40 minut v chlebíčkové formě) při teplotě 160 - 170 °C. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.
3. Po vychladnutí můžeme perník potřít džemem či ozdobit podle vlastní fantazie ořechy, kokosem, atd.

RECEPT NA PERNÍČKY
Potřebujeme:
80 g medu (tekutý)
50 g měkkého másla
2 vejce (velikost M) + 1 vejce na potření
Návod k přípravě:
Obsah sáčku vysypeme do mísy, přidáme vejce, med a měkké máslo. Vypracujeme těsto, které necháme 24 hodin odpočinout v ledničce. Následně na pomoučeném vále vyválíme placku silnou cca 4 mm, ze které vykrajujeme různé tvary perníčků. Pečeme v předehřáté troubě při 175 °C cca 8 minut. Ihned po upečení zlehka potíráme rozšlehaným vejcem. Po vychladnutí zdobíme polevou. Při pečení respektujte zkušenosti s vlastní troubou.

Napište nám

Brzy se vám ozveme zpět

picture

Obchodní zástupce ČR

Obchodní zástupce ČR