Nechte si posílat novinky do e-mailu
Přihlaste se k odběru a nic vám neuteče
PN0790800
Užijte si lepší stravitelnost a zvýšenou výživovou hodnotu klíčených ovesných vloček sušených bez lepku. Klíčené vločky jsou jemné a skvěle budou chutnat samostatně, v kaši, jogurtu, moučníku či v polévce. Díky tepelné úpravě jsou vhodné k okamžité konzumaci. Jsou zdrojem bílkovin a mají vysoký obsah vlákniny.
Vynikající recepty najdete zde: https://klicene.cz/recepty-z-ovsa/
Klíčení je proces, který má za úkol poskytnout dostatek živin rostoucímu organismu - klíčku. V zrnu po jeho namočení začne probíhat kaskáda biochemických reakcí - ve vnitřní části zrna postupně dochází ke štěpení škrobů, bílkovin a tuků. Naklíčené zrno je díky tomu lépe stravitelné ve srovnání s nenaklíčeným zrnem. Díky tepelnému ošetření jsou klíčené produkty vhodné k okamžité konzumaci. Klíčené ovesné vločky bez lepku jsou ideální na snídani s mlékem, jogurtem nebo ovocným džusem.
Výroba klíčených produktů probíhá v 6 fazích:
- výběr semen - vybíráme vysoce kvalitna zrna s vysokou klíčivostí
- čištění - několikastupňové čištění je první předpoklad pro následnou kvalitu finálního produktu
- máčení - semínka namočíme do pitné vody, a tím dochází k promývání od nečistot
- klíčení - během 24 až 48 hodin trvajícího klíčení semínka částečně změní svůj nutriční profil, během klíčení sledujeme optimální teplotu a vlhkost
- tepelné ošetření - v optimální fázi zastavíme proces klíčení, semínka teplně ošetříme a dosušíme
- balení - balíme do spolehlivých doypacků
Celý klíčící proces se děje v prostředí, kde nedochází ke kontaminaci lepkem, a tudíž jsou klíčené ovesné vločky bez lepku a vhodné pro celiaky nebo lidi, kteří si chtějí své tělo odlehčit od lepku.
Koupit na e-shopu Chci produkt vyzkoušet
Brzy se vám ozveme zpět